ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λυκογιάννης: «Κρατάμε μόνο τη νίκη»

Μόνο τη νίκη κρατάει ο Άρης Λυκογιάννης από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με το Μεσολόγγι για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι, κατά την γνώμη μου χωρίς ποτέ να απειληθούμε. Είναι το μόνο θετικό που μπορούμε να κρατήσουμε σαν ομάδα. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα μας, ούτε από το πόσο γρήγορα χάλασε το μυαλό μας, έβαλε δύο μεγάλα σουτ ο Gotcher και η αντίδρασή μας είναι σα να παίζαμε στον τελικό της EuroLeague. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από τη νοοτροπία στην άμυνα και την γλώσσα του σώματος από ορισμένους παίκτες.

Σήμερα υπήρχε σημαντική διαφορά δυναμικότητας, ο αντίπαλος έπαιξε χωρίς δύο ξένους, έχοντας αρκετές αδυναμίες, στην επίθεση δεν είχαμε θέμα, διαβάσαμε το παιχνίδι, ήμασταν εύστοχοι. Σίγουρα κάναμε λάθη, αλλά βάλαμε και 96 πόντους, έχοντας απαντήσεις στα αρκετά tricks που χρησιμοποίησαν οι αντίπαλοι, όπως η πίεση σε όλο το γήπεδο. Επαναλαμβάνω ότι η άμυνα είναι θέμα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε, έχουμε δύο βδομάδες μπροστά μας να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Ηρακλή, έναν αντίπαλο πολύ δυνατό, απέναντι στον οποίο δεν μπορούμε να έχουμε αυτή την εικόνα.

Για το αν είναι θέμα διάθεσης ή αδυναμίας η άμυνα: «Είμαι ικανοποιημένος από τον Beech σήμερα, έβγαλε αρκετές άμυνες, πήρε και 11 ριμπάουντ. Η νοοτροπία είναι πολύ σημαντική, και θέλουμε να την αποκτήσουμε μέσα από προπονήσεις και αγώνες».

Για την τελευταία φάση όπου ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε ομαδικά: «Συζητήθηκε μετά το τέλος του αγώνα, θέλει πολλή κουβέντα, θέλει video, θέλει προπόνηση, πρέπει να προσεγγίσουμε διαφορετικά την εικόνα που έχουν κάποια παιδιά. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει αυτό, ειδικά από την στιγμή που δεν έχουμε κάνει εμείς τις επιλογές από το καλοκαίρι. Δεν μας βοηθάει το γεγονός ότι έχουμε δύο rookies στην ομάδα, τους Mitrou Long και Konate. Eιδικά ο δεύτερος ο οποίος ήταν λες και έπαιζε σε άλλο γήπεδο στον τομέα της άμυνας, κάνοντας διαφορετικά πράγματα απ’ όσα δουλέψαμε όλη την εβδομάδα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σε ποιο πρωτάθλημα και στη συνέχεια σε ποια ομάδα βρισκόμαστε»

Για το σχόλιο του Ντίνου Καλαμπάκου ότι με τις συνεχόμενες νίκες, η ομάδα θα αρχίσει να νιώθει ανίκητη στο γήπεδο: «Η εικόνα μας απέχει από αυτή που έχω στο μυαλό μου. Ανέκαθεν, οι δικές μου ομάδες, στηρίζονταν στο αμυντικό κομμάτι. Εδώ, υπάρχει ικανότητα στο επιθετικό κομμάτι, και δίνεται βάρος εκεί. Ακόμη και παιχνίδια που έχασε η ομάδα, έφτασε ψηλά στους πόντους. Αυτό δε συμβαδίζει με την φιλοσοφία μου, αλλά σε αυτό πρέπει κυρίως να προσαρμοστώ εγώ, ως ένα βαθμό, και στη συνέχεια από τα παιδιά. Χρειαζόμαστε σίγουρα να αλλάξουμε πράγματα στο αμυντικό κομμάτι, και να προσεγγίσουμε τα παιχνίδια με διαφορετικό τρόπο. Δε γίνεται συνέχεια να δεχόμαστε 80-85 πόντους, και να πρέπει να βάλουμε 90. Πέρασε ένας γύρος με πολλά προβλήματα για αρκετές ομάδες, και πρέπει η εικόνα μας να αλλάξει».

Για τις πολλές προσπάθειες που πήρε ο Jermaine Love στη τρίτη περίοδο: «Ήταν στοχευμένο, αποφασίσαμε να χτυπήσουμε στα κενά του Μεσολογγίου, το οποίο παίζει με πολλά tricks, και νομίζω ότι στα περισσότερα ανταποκριθήκαμε. Δε σημαίνει ότι προσωπικά μου αρέσει, αλλά ξαναλέω ότι αυτός που πρέπει να προσαρμοστεί περισσότερο είμαι εγώ».

Για την προσαρμογή του: «Πρέπει να προσαρμοστώ, ήρθα στα μέσα της χρονιάς. Μετά από πολλά χρόνια, υπάρχει μία κανονικότητα στην ομάδα, υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να συμμαζέψουν την ομάδα. Δεν είμαι υπέρ των αλλαγών, και ειδικά σε αυτή τη φάση, λόγω και του κορονοϊού, καθώς αρκετοί παίκτες είναι χωρίς παιχνίδια εδώ και 8 μήνες. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα πάμε μέχρι τέλους ανεχόμενοι όσα δεν μας αρέσουν. Αν συνεχιστεί έτσι, θα πάμε σε αλλαγή. Δεν γίνεται να τρώμε 2 και να βάζουμε 3 και να μην μας ενοχλεί. Αυτοί που συνεχίσουν να νιώθουν έτσι, θα έχουν πρόβλημα».

Για την επιστροφή Μαργαρίτη: «Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Ηρακλή, ακολούθησε χτες ένα πλήρες πρόγραμμα μόνος του, και πιστεύω ότι θα τον έχουμε μετά τη διακοπή».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top