banner loyalty card 1000x200

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νεραντζάκης: «Χρειαζόμασταν αυτή την νίκη»

Μετά την νίκη επί του Απόλλων Πατρών, ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco Στάθης Νεραντζάκης δήλωσε: «Γνωρίζαμε την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού με βάση ότι δεν ξέραμε τι να περιμένουμε από τον αντίπαλο. Είχαμε πληροφορία για κάποιους τραυματισμούς οι οποίοι επιβεβαιώθηκαν αλλά η προετοιμασία μας βάδιζε στο άγνωστο. Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα μας δεν ήταν στο επίπεδο που θέλαμε, ζητήσαμε να είμαστε πιεστικοί αλλά αντιθέτως εμφανιστήκαμε πιο νωθροί. Παρόλα αυτά, στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε την εικόνα μας αμυντικά και αυτό φάνηκε στο σκορ. Είπαμε πως η άμυνα θα μας δώσει την νίκη, όχι η επίθεση. Την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, πρέπει να την παρουσιάζουμε 40 λεπτά. Η άμυνα είναι αυτή που θα μας οδηγήσει σε επόμενα θετικά αποτελέσματα. Χρειαζόμασταν αυτήν τη νίκη, γιατί προερχόμασταν από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς θετικό αποτέλεσμα»… είπε και στην συνέχεια ρωτήθηκε σχετικά με το γιατί η ομάδα άργησε να βγάλει αντίδραση: «Αυτό είχαμε συζητήσει από την αρχή. Θέλαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μην βρει ο αντίπαλος χώρο. Δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα μέχρι να βρούμε το κατάλληλο και να έχουμε την μαχητικότητα που δείξαμε. Το βρήκαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Εκεί φάνηκε ξεκάθαρα αυτό που ζητήσαμε από την αρχή». 

Αναφορικά με το αν η σημερινή αντίδραση είναι μια αρχή για καλύτερα παιχνίδια, δήλωσε: «Αυτό είναι ευχής έργον. Προσπαθώ να περάσω αυτή την νοοτροπία από την στιγμή που ανέλαβα. Έχουμε ογδόντα κατοχές σε κάθε παιχνίδι και πρέπει σε κάθε μία να παλεύουμε σαν να είναι η τελευταία. Πάνω σε αυτό θα χτίσουμε, για να είναι οδηγός μας και στα επόμενα παιχνίδια. Ασφαλώς μετά από τόσο καιρό που είχαμε να κερδίσουμε, πρέπει να δείξουμε στους παίκτες μας ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να φτάσουμε στον στόχο μας, που είναι η είσοδος στα play offs».

Σε ερώτηση για το συνεχόμενο πρόβλημα της τρίτης περιόδου, που εμφανίστηκε και σήμερα, ανέφερε: «Το μόνο που μπορώ να δώσω ως εξήγηση, είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Κάποιες επιθέσεις δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Νομίζω ότι παίζουμε πρώτα ενάντια στον εαυτό μας και μετά ενάντια στους αντιπάλους. Πρέπει να φύγει αυτό από το μυαλό μας. Ζώντας την ομάδα καθημερινά, αυτό αντιλαμβάνομαι. Μια νίκη τονώνει την αυτοπεποίθηση ενός αθλητή και ελπίζω να συνεχίσουμε καλύτερα».

Τέλος, για το αν θεωρεί ότι αυτή η ομάδα μπορεί να δείξει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια, είπε: «Σίγουρα η ομάδα μπορεί να μην είναι δομημένη για να είναι στις πρώτες τέσσερις ομάδες αλλά παίζει κατώτερα του αναμενόμενου, σύμφωνα με την προσπάθεια που κάνει και τα χαρακτηριστικά των παικτών. Οι πολλές αλλαγές έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στη χημεία. Σίγουρα υπάρχουν παραπάνω δυνατότητες για να δείξουμε, από αυτό που παρουσιάζαμε μέχρι σήμερα».

Από την άλλη, ο βοηθός προπονητή του Απόλλων Πατρών Κώστας Τζαμάκος δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την νίκη του. Για εμάς είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά καθώς δεν έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε τις νίκες που θέλουμε σύμφωνα με τον αριθμό παικτών που υπάρχουν σε αγώνες και προπονήσεις. Κάποια πράγματα δεν ήρθαν όπως θα θέλαμε, σήμερα ήρθαμε χωρίς τον Coleman , Bibbs και Perkins. Αυτό για μια ομάδα του μεγέθους μας είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ανταποκριθήκαμε πάρα πολύ καλά μέχρι την αποβολή του προπονητή και σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι πήρε την τροπή που είδαμε».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top