ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέξας: «Υπήρχε επαφή στο σουτ του Love»

Στη φάση που έκρινε τον τελικό νικητή στάθηκε ο Κώστας Μέξας στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε ότι όλοι στην ομάδα νιώθουν αδικημένοι λόγω του φάουλ που δεν δόθηκε στο τρίποντο του Love, αλλά και επειδή οι διαιτητές δεν πήγαν στο instant replay για τον χρόνο που απέμενε στα 0.9΄΄.

«Παρακολουθήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με εναλλαγές συναισθημάτων και δύο ομάδες που έπαιξαν καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι επιθέσεις των δύο ομάδων λειτουργούσαν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Στο δεύτερο μέρος προσαρμόστηκαν καλύτερα οι δύο ομάδες στο αμυντικό κομμάτι. Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ίσως στα δύο μεγάλα σουτ του Maciulis, ειδικά σε εκείνο στο transition, το οποίο ήταν ένα μεγάλο σουτ που θέλει καρδιά για να μπει.

Από εκεί και πέρα, εμείς νιώθουμε αδικημένοι με τις τελευταίες δύο φάσεις. Θεωρούμε ότι ο Νίκος Ζήσης είχε επαφή με τον Love και ότι θα μπορούσε να δοθεί φάουλ για να έχουμε μια βολή και να πάμε το ματς στην παράταση. Επίσης, στο τελευταία δευτερόλεπτα ζητήσαμε από τους διαιτητές να δουν το instant replay, για να δουν αν όντως απέμεναν 0.9΄΄ για τη λήξη. Όπως είδαν σωστά το instant replay λίγες φάσεις νωρίτερα και έδωσαν την μπάλα στην ΑΕΚ. Μπορεί να ήταν 1.3΄΄ ή 1.5΄΄… Έχουμε δει θαύματα στο μπάσκετ σε 1.5΄΄!

Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Πρέπει να συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε την εικόνα που έχουμε στα τελευταία τρία ματς, που θεωρώ ότι είναι προς τη θετική κατεύθυνση και να αρχίζουμε να κερδίζουμε και μερικά παιχνίδια. Ελπίζουμε ότι τώρα που έχουμε μια ροή αγώνων, αρχίζοντας από τα ματς με Λάρισα και Άρη την Τετάρτη και το Σάββατο αντίστοιχα, να μην υπάρχουν διακοπές, για να βγάζουμε κι εμείς πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα.

Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ και στον Ηλία Παπαθεοδώρου που έχει αφήσει το στίγμα του στην ομάδα του τα τελευταία δύο χρόνια. Αν μείνουν υγιείς μέχρι τέλους, πιστεύω ότι θα διεκδικήσουν αρκετά πράγματα».

Για το χαμένο ριμπάουντ και την υπόδειξη των διαιτητών: «Έδειξαν τη λάθος μεριά. Συμβαίνουν αυτά. Εφόσον, όμως, πήγαν στο instant replay, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Από εκεί και πέρα, όταν πάει το ματς στις λεπτομέρειες, ψάχνεις το παραμικρό, είναι λογικό. Όταν πηγαίνει το ματς εκεί, αυτά συμβαίνουν. Ζητάμε να μην υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πήγαν στο instant replay για τον χρόνο στο τέλος. Ήμουν πολύ σίγουρος μου είπε ο κύριος Καρακατσούνης, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα, για τα 0.9΄΄. Όλοι μπορούν να κάνουν λάθη…»

Για το αν έχει δει replay για τη φάση του Love: «Δεν έχω δει replay. Απλά ήμουν σε καλή γωνία και για αυτό διαμαρτυρήθηκα. Αν υπάρχει επαφή είναι φάουλ. Το αν μπήκε το τρίποντο δεν έχει σχέση. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε στα πράγματα που μπορούμε να επέμβουμε ως προπονητές. Απλά ζητάμε πιο δίκαιη μεταχείριση σε κάποια βασικά, απλά πράγματα. Δεν ζητήσαμε κάτι τρελό σήμερα…»

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top