ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λυκογιάννης: «Πάνω από το όριο η άμυνά τους, αλλά έτσι πας στους 16»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco κ.Λυκογιάννης, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με την Rytas Vilnius, την ήττα και τον αποκλεισμό της ομάδας, σχολίασε: «Συγχαρητήρια στη Rytas για την πρόκριση. Ο αγώνας ήταν σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις, καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν σχετικά εντός πλάνου, ελέγχαμε το τέμπο του παιχνιδιού και βρήκαμε καλές επιλογές όταν η Rytas έπαιζε επιθετική άμυνα στους δικούς μας guard. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, παίρναμε σωστές αποφάσεις και ήμασταν κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο, άλλαξαν όλα λόγω της επιθετικής τους άμυνας η οποία σε κάποια σημεία ήταν στο όριο του φάουλ. Τότε, δεν ήμασταν σωματικά έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας στο ίδιο επίπεδο. Όπως είπα, σε πολλά σημεία η επίθεση τους ήταν στο όριο του φάουλ αλλά μόνο έτσι διεκδικείς μία θέση στους Top16 της διοργάνωσης. Οπότε, όπως είπε και ο Jalen ‘’ξεμείναμε από ενέργεια’’ και η ήττα ήταν το πιο φυσιολογικό αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος στην προσέγγιση της Rytas, ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco τόνισε: «Η προσέγγιση του αντιπάλου στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ίδια με του πρώτου ημιχρόνου, απλά εμείς δεν επανήλθαμε με την ίδια ενέργεια. Ξεκίνησαν γρήγορα με παύση που έκαναν στο transition, κάτι που φυσικά μας επηρέασε. Μετά μπήκε και ο κόσμος στο παιχνίδι με αποτέλεσμα αυτό να τους δώσει την ψυχολογία και την ενέργεια που χρειαζόντουσαν για να συνεχίσουν επιθετικά. Από εκεί και πέρα, μπόρεσαν να ελέγξουν το παιχνίδι και να νικήσουν».

Από την άλλη, ο coach της Rytas Vilnius Giedrius Zibenas σχολίασε: «Είχαμε μία δύσκολη σειρά με τον ΠΑΟΚ, είναι μία καλά προπονημένη ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα είναι στα ημιτελικά του Ελληνικού πρωταθλήματος. Τους εύχομαι τα καλύτερα. Σχετικά με την πορεία του παιχνιδιού, προσαρμόστηκαν καλά στον δεύτερο αγώνα κυρίως στην επίθεση των pick nroll. Όμως σήμερα θα δώσω συγχαρητήρια στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας μας που ετοίμασαν τους παίκτες με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θεωρώ πως εκπλήξαμε τον ΠΑΟΚ με κάποιες αλλαγές που κάναμε και στην πεντάδα».

ΧΟΡΗΓΟΙ
Back to Top